Община Разград започна рехабилитация на занемарени детски площадки

12:35, 09 авг 16 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няколко детски площадки в Разград, които не се ползваха, поради занемарен вид, вече функционират обновени и освежени. Това съобщиха от общинска администрация.

 За възстановяването на една от тях – до х-л „Разград“ бе събрана подписка от живеещите в близост и за няколко дни ОП „Паркстрой“ я почисти, окоси тревата, а след това бяха боядисани съоръженията за детска игра – люлки и катерушки.

Четирима работници, наети от Бюрото по труда от общинското предприятие, заедно с един техник,  ще отговарят само за детските площадки, ще ги почистват и ще се следи за доброто им техническо състояние.

Другата обновена площадка, която отдавна не изпълняваше своите функции е тази до старите гробища. Тя също е окосена и почистена, а на нея са монтирани пясъчник, люлки и пейки.

Над стария кладенец, по идея на двама общински съветнициот ГЕРБ – Мариан Иванов и Стефан Стефанов, е обособена детска площадка на поляната, с люлки, предстои да се постави пясъчник.

Започна и поставяне на изкуствена тревна настилка на спортните площадки в града. Това се случва след проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка за строителство. Предметът на договора включва подмяна на настилка на спортни площадки в жилищни квартали извън центъра на Разград и настилка изкуствена трева на тенис-корт в двора на ОУ „В. Левски“. Прогнозната стойност на договорената поръчка, е 94 167 лв. без ДДС. Изпълнител е „Петстрой“ ЕООД.

За две детски площадки в момента се прави проект – едната е голямата площадка в Градски парк, а другата е зад блок „Палма“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама