Отказаха свобода на разследван за наркоразпространение

13:24, 09 авг 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжния съд във Варна от началото на август, с което е било отказано изменение на мярката за неотклонение на Мартин Йорданов, разследван за притежание на наркотици, предназначени за разпространение. 30-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за притежанието на марихуана и амфетаминопроизводни, намерени при първите обиски в дома му. Той е в ареста от 6 юни тази година и искаше въззивната инстанция да измени в по-лека мярката му за неотклонение, за да се грижи за 4-те си деца. Според защитата му за изминалите 2 месеца, откакто е задържан под стража, разследващите бездействат, а събраните в първите дни доказателства не установявали по категоричен начин, че намерените наркотици били за разпространение.

Съставът на Варненския апелативен съд не сподели аргументите, посочени в жалбата на обвиняемия. Съдът намира, че събраните гласни свидетелства обосновават предположението, че Мартин е държал забранените от закона вещества, за да ги продава. Прокуратурата посочи, че обвиняемият не работи и най-вероятно издържа 4-те си деца с активно разпространение на наркотици. И според този съд престъплението е тежко и с висока обществена опасност. Варненският апелативен съд намира, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но това обстоятелство не може да го мотивира, за да измени в по-лека мярката му за неотклонение, съобщиха от пресслужбата му.

Въззивният съд обърна внимание на разследващите да предприемат действия за скорошно приключване на досъдебното производство. Определението му не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама