Даеш заплаши конкурса „Мис Свят“

13:26, 09 авг 16 / Свят 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Терористите от Даеш са призовали към нападения по време на скорошния конкурс „Мис Свят“, който ще се проведе през януари 2017 г. на Филипините, пише Jerusalem Post.

Серия от заплахи са били публикувани от „Ислямска държава“ в интернет с призиви местни джихадисти да извършат нападения срещу конкурса за красота. Ислямистите във Филипините са били призовани да „направят всичко възможно“ да извършат нападения и дори са били публикувани инструкции как да бъдат направени пояси с експлозиви. 65-тият подред конкурс „Мис Свят“ ще се проведе на 30 януари в южноазиатската държава.

Към заплахите джихадистите прибавили и онлайн видео урок за това как поддръжниците им да си направят пояс от експлозиви и как да произвеждат взривни устройства.

Агенция „Ройтерс“ припомня, че през януари т. г. бойци от четири терористични организации на територията на Филипините публикуваха видео, в което обещават преданост към лидера на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади и обявиха създаването на провинция на Даеш във Филипините.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама