Пратиха зад решетките мъжа, заплашил автобусния шофьор на магистрала „Тракия“

14:43, 09 авг 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд измени мярката на Ангел Радичев от „домашен арест“ на „задържане под стража“. Припомняме, че той извърши хулигански действия, като отправи заплахи на шофьор на пътнически автобус и нанесе удари по превозното средство. Случката се разигра на магистрала „Тракия“, в района на Карнобат.

Днес Окръжният съд в Бургас разгледа протеста на Районната прокуратура в Карнобат срещу определението на Районния съд в същия град, с което на обвиняемия е определена мярка за неотклонение „домашен арест“.

На излизане от съдебната зала, след като чу решението на съдия Захарин Захариев, Ангел Радичев изглеждаше доста недоволен и ядосан. Той дори обвини медиите, че заради тях са изменили мярката му.

Вътре в залата пък Радичев поиска от съда да му бъде потвърден домашният арест.

„Искам само да кажа, че много съжалявам за случката“, бяха неговите думи.

Адвокатът му също настоя да не се изменя мярката „домашен арест“, с мотива, че не съществува опасност клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитникът посочи, че Радичев в никакъв случай не затруднява разкриването на обективната истина за деянието.

„Клиентът ми си спазва мярката. Винаги при проверка, е бил намиран в дома си. Той не е осъждан, няма висящи наказателни производства“, заяви адвокат Събин Дучев.

По неговите думи, престъплението, в което е обвинен Радичев, не е тежко, за да се наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Прокурор Албена Панчева обаче бе на друго мнение, като счете, че са налице основания за изменение на мярката. Тя посочи, че може да се направи обосновано предположение, че именно Ангел Радичев е извършил престъплението, в което е обвинен. Обвинението се подкрепя и от показанията на свидетелите на случката.

Според прокурор Панчева, има реална опасност Радичев да се укрие или пък да извърши друго престъпление.

„Не може да се очаква обвиняемият да спазва режима на домашния арест. Битката на Закона с беззаконието трябва да бъде преодоляна. Зачестилите случаи на агресия по пътищата следва да получат ясен знак от правораздавателните органи, че подобно поведение няма да бъде толерирано“, каза Панчева.

Само около 5-6 минути бяха нужни на съдия Захарин Захариев да вземе своето решение и да измени мярката на Ангел Радичев от „домашен арест“ на „задържане под стража“. Решението е окончателно. Радичев бе изведен от залата с белезници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама