Пиян шофьор влиза в затвора

15:48, 09 авг 16 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест месеца ще лежи в затвора шофьор седнал зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Районна прокуратура  Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу Панайот Ж., на 39 г., обвинен за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда. Районен съд Стара Загора е признал за виновен Панайот Ж. и му е наложил е наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца при първоначален „строг“ режим.

На 17 март 2016 г. г. Панайот Ж. консумирал алкохол. Въпреки нетрезвото си състояние той привел в движение лек автомобил, марка „Форд Ескорт“ и го управлявал по улиците в старозагорското село Бъдеще. Панайот Ж. изгубил контрол над управлението на автомобила и катастрофирал, като се ударил в масивна ограда на недвижим имот в селото. Химическа екпертиза установява, че в кръвта му се е съдържал алкохол в концентрация на 2,67 промила.

Панайот Ж. е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер. През 2013 г. е бил осъден на наказание „лишаване от свобода“  за срок от 10 месеца, чието изтърпяване е било отложено за срок от три години, отново за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Съдебният акт на Районен съд Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

В отделно производство от същата дата на основание чл.68 ал.1 от Наказателния кодекс, било приведено в изпълнение и наложеното наказание на Панайот Ж. по друго дело наказание от 10 месеца „лишаване от свобода“, които трябва да изтърпи отделно от одобреното със споразумение наказание.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама