Момче на 8 години беше най-малкият състезател на стрийт фитнес турнира в Плевен

15:56, 09 авг 16 / Спорт 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момче на 8 години беше най-малкият състезател на първия национален турнир по стрийт фитнес, който се проведе  днес в Плевен по инициатива на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/.

Идеята е да се покаже, че момчета и момичета в неравностойно положение, могат да бъдат равни с останалите си връстници, ако се трудят и спортуват, каза на откриването общинският съветник Йордан Грижов, който е и  заместник-председател на комисията по младежките дейности, спорта и туризма към общинския съвет в Плевен. Инициативата цели да покаже, че град като Плевен има нужда от повече спортни площадки, дообави той.

По инициатива на НССБ и сдружението "Рицари без броня" вече е започнала дарителска кампания за събиране на средства за изграждане на втора площадка, а общината е предоставила терен в парк "10 декември".

Състезанието събра над 80 участника от различни градове на сраната. Всички показаха класа и спортен хъс, което видимо затрудни журито в избора на победители.

 Най-изявените състезатели получиха медали и грамоти. Журито бе съставено от доказани спортисти-балкански шампиони, медалисти от европейското първенство по културизъм.

   

             

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама