Предписанието дадено на мандрата в Ситово е изпълнено

16:19, 09 авг 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Даденото предписание за почистване на пречиствателното съоръжение на млекопреработвателното предприятие, собственост на „Интер ЕС 2000“ ЕООД, е изпълнено в срок. Това установи проверка на РИОСВ-Русе в края на миналата седмица.

Извънредните проверки в млекопраработвателното предприятие са за изпълнение на дадено предписание и във връзка със сигнал на жители на с. Ситово за замърсяване на водоем и наличие на мъртви животни.

При последната проверка е установено, че съществуващите две байпасни връзки (канали), не са били добре запечатани, което е предпоставка за изпускане на непречистени отпадъчни води в канализационната мрежа на населеното място.

На дружеството са дадени предписания в срок до средата на август да осигури техническа възможност за пломбиране на байпасните връзки. Втората половина на месеца ще бъде извършен последващ контрол и физическото им блокиране.

Предстои вземане на проби от водоема след вдигане на карантината за антракс по животните от Областна дирекция по безопасност на храните-Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама