Да се премахнат дюнерите и пиците до БСУ заради честите сбивания - иска патриотична формация

16:45, 09 авг 16 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обектите за хранене до Бургаския свободен университет да бъдат премахнати и на тяхно място да се изгради градинка, паметник на заслужил българин или да се поставят пейки и чешмичка и т.н. Това предложение отправят от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) заради честите случаи на сбивания в района. Те са изпратили писма до кмета Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, председателят на Общинския съвет Костантин Луков, както и до Българската православна църква.

„Отправяме това предложение във връзка със събитие от 01.08.2016 г. в град Бургас. Справка във Второ РУП - Бургас ще изясни точния час на неприятната случка, както и подробности около нея. ОЗБГ получи информация, че пред обекти, предлагащи храна (дюнери, печени пилета, пици и други), намиращи се на ъгъла на булевардите „Стефан Стамболов и „Сан Стефано“ е имало сбиване между граждани и персонал от обектите. Следствие на побоя гражданите са приети в болница за изясняване на нараняванията им и евентуално лечение“, пишат в писмото си от ОЗБГ.

Те посочват, че през последните 5 години това не е първият подобен случай. Тези обекти са ставали свидетели на различни противообществени прояви. Вина за случващото се напрежение имат и самите обекти, поради факта, че същите работят и в ранните часове на денонощието. Това е предпоставка пред тях да се събират хора с различен статус, имащи за цел да си закупят храна, но вместо това, някои от клиентите, получават бой.

„Бургаски свободен университет е прекрасна сграда, която е един от символите на град Бургас, а на метри от нея е главната автобусна спирка на града ни. Пред БСУ има и църква с много хубава градина. Самото разположение на обектите е от значение, поради големия трафик на автомобили и хора. Двата булеварда са едни от значимите за град Бургас, защото през тях преминават официални гости на града, хора от цяла България и чужденци, които са дошли на почивка или бизнес посещение“, добавят от патриотичната формация.

Според организацията, не е приятно да се види лъскава сграда, църква, зеленина и до тях някакви отблъскващи „заведения“ за хранене.

„Обръщаме се и към Българска православна църква, защото по непотвърдена и неофициална засега информация, имотите върху, които са построени обектите за храна, са собственост на църквата, намираща се зад тях и отдаваща ги под наем“, обясняват от ОЗБГ.

По думите на организацията, с приемането на техните предложения ще се намалят противообществените прояви в района, ще се подобри визуалният вид на площите и не на последно място жителите на град Бургас и туристите ще се чувстват по-комфортно сред малко кътче природа, отколкото сред викове и различни неприятни миризми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама