Съдят джебчийка, задигнала телефона на жена в пловдивска книжарница

17:27, 09 авг 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
26-годишната Василка А. ще се изправи пред съда за кражба на телефон в книжарница в центъра на Пловдив. Срещу жената пловдивската Районна прокуратура внесе обвинителен акт за отнемане на чужда движима вещ от владението на другиго без неговото съгласие и с намерението противозаконно да я присвои - престъпление по чл. 194 ал.1 от Наказателния кодекс.

Василка била безработна и си набавяла пари основно като извършвала кражби.

На 28 декември 2015 г. обвиняемата влязла в книжарница в централната част на Пловдив, като възнамерявала да се възползва от обстоятелството, че клиентите били ангажирани с избор на книги и така незабелязано да отнеме чужда вещ.

Василка видяла, че от десния джоб на палтото на една от клиентките се подавал мобилен телефон. Тя решила да го открадне и за да се прикрие, също започнала да разглежда книги. Когато минала покрай пострадалата, взела телефона от джоба й. Незабавно след това излязла от книжарницата и тръгнала към една от пловдивските автогари.

Когато пристигнала там, изхвърлила SIM картата, а телефона продала на неустановено по делото лице за 100 лева. Получените пари похарчила.

При излизането си от книжарницата пострадалата жена установила липсата на телефона и подала жалба в полицията. По делото е била назначена стоково-оценъчна експертиза, според която стойността на отнетата вещ е 160 лева, които обвиняемата възстановила. Разпитана в хода на досъдебното производство, Василка А. се е признала за виновна.

Предстои Районен съд - Пловдивq да насрочи съдебно заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама