Лавина от жалби след промени в организирането на обществените поръчки в Добрич

17:30, 09 авг 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Смяната на кметския екип в Добрич предизвика лавина от жалби на обществени поръчки, алармира кметът Йордан Йорданов. По препоръка на одиторите и други контролни институции, новият кметски екип е променил начина на провеждане на обществените поръчки. Това е довело до по-голям брой жалби до Комисията за защита на конкуренцията.

Сред обжалваните обществени поръчки е тази за обществен превоз на пътници, включваща 13 обособени позиции. Тя е спряна по жалба от “Албена Автоекспрес 98” ООД гр. Добрич. Поръчката за допълнително проектиране и реконструкция и рехабилитация на водопроводна и канализационна мрежи по проекта за воден цикъл е обжалвана от "Калинов Строй" ЕООД, град София. Жалба от “Пътно строителство” АД град Добрич е подадена по една от позициите - „Изкърпване на уличната мрежа на град Добрич”, от поръчката за ремонт на улици и пътища. Жалба от ЕТ "ТАЛЕ - ВАС - Стоян Стоянов" е подадена срещу обществена поръчка за доставка на хранителни продукти" включваща 9 обособени позиции. КЗК отказа да образува производство и жалбата не е разглеждана.

Кметът сподели, че е оптимист, че ще има бързи решения от КЗК, за да може Общината да сключи договори по тези обществени поръчки, тъй като някои се бавят вече 4 месеца.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама