Плейофи решават изхода от Североизточната трета лига

19:12, 09 авг 16 / Спорт 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зоналният съвет на БФС във Варна утвърди тази сутрин окончателно програмата за новия сезон 2016/17 в Североизточната трета лига с дати и часове на срещите. Първият мач от шампионата на "Локомотив" Русе след 14-годишна пауза е насрочен за тази събота, 13 август, от 18:00 ч. на стадион „Луи Айер“ в Силистра. Съперник е новакът в групата "Доростол 2013", съобщиха от клубния сайт на "железничарите".

По-интересното е, че ЗС на БФС въведе промяна в регламента на първенството заради малкия брой участващи отбори – едва 13. С цел да се изиграят необходимия брой мачове, шампионатът на североизток се разделя на две фази – редовен сезон и плейофи, в които ще се оформят първа седмица и втора шестица.

В редовния сезон отборите ще играят, както и досега, всеки срещу всеки на разменено гостуване. След края му първите седем отбора ще оформят т.нар. „Първа седмица“ и ще проведат по още един мач помежду си, като за този етап ще пренесат пълния си точков актив от редовния сезон. Победителят в „първата седмица“ ще бъде шампион и ще спечели правото да играе във Втора професионална лига от следващия сезон.

Тимовете, заели местата от 8-о до 13-о в редовния сезон, ще оформят „Втора шестица“, като също ще изиграят по още един мач помежду си, отново прехвърляйки пълния си точков актив от редовния сезон в плейофите. Отборът, заел фаталното 13-о място, ще изпадне от Трета лига в съответната Областна група.

Така в крайното класиране за сезона отборите от „Първата седмица“ ще имат по 30 изиграни мача от 33 кръга, а тези от „Втората шестица“ – по 29 мача от 31 кръга. Програмата за плейофите ще бъде изтеглена при пълен жребий след приключването на редовния сезон, уточняват още от Зоналният съвет на БФС във Варна.

Всички тези промени се отразиха на първоначално обявената програма за мачовете на "Локомотив" Русе. Последният мач от есенния дял на първенството ще бъде на 4 декември срещу "Калиакра" Каварна в Русе. Любопитното е, че на тази дата е рожденият ден на "железничарите" в крайдунавския град, припомнят още от клубния им сайт.

Първото домакинство на русенското "Локо" ще бъде на 21 август от 18:00 ч срещу "Ботев" Нови пазар.

По-интересните двубои, които феновете на футбола в Русе ще могат да наблюдават са тези срещу "Добруджа 1919" Добрич – на 4 септември, срещу "Светкавица" Търговище – на 2 октомври, срещу първенеца от миналия сезон "Черноморец" Балчик – на 16 октомври, срещу "Доростол 2013" Силистра – на 4 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама