Община Добричка подписа договор за над 470 хил. лв. по ОП НОИР

19:19, 09 авг 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Община Добричка инж. Тошко Петков подписа в Министерството на образованието и науката договор по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Той е за реализацията на проект „Детска академия за толерантност“ и е на стойност 471 808 лева.

Проектът ще обхване всички 32 детски градини на територията на общината, съобщи Даниела Тодорова – началник на отдел „Европейски проекти, програми и икономическа политика”. Той цели подпомагане на личностното и социално развитие на децата от етническите малцинства на възраст от 3 до 7 години, като се отчита, че над 80 на сто от малчуганите са именно от малцинствата. Проектът предвижда да обхване не по-малко от 600 деца, както и 350 представители на техните семейства.

Една от основните дейности по проекта е допълнително обучение по български език за деца, за които той не е майчин. Предвидена е още работа с родителската общност, създаване на родителски клубове, оказване на подкрепа от психолози за родители и деца. Ще бъдат изградени и клубове по интереси или детски ателиета към детските градини. В тях децата ще имат възможност да се занимават с изобразително изкуство, четене на приказки, драматизации, песни и танци.

Проектът ще се реализира в продължение на 2 години.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама