Кметът на Добрич призова гражданите да алармират и снимат вандали

19:29, 09 авг 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В общината са получени доста жалби и молби за допълнително изграждане на нови спирки, жалби за ремонт на съществуващи, съобщи кметът Йордан Йорданов.

В бюджета на общината са предвидени 22 300 лева за изграждане на нови спирки по Програмата за капиталови разходи на общината за 2016 г.

Малко над една трета от тази сума отива за ремонт на вече съществуващите. Защото тези спирки се рушат, чупят се от вандали, постоянно се сменят триплексни стъкла, постоянно се правят ремонти, алармира кметът.

На територията на града няма спирка, която да не е увредена по някакъв начин, каза още Йорданов.

Зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева алармира за вандалските прояви, които се случват в дворовете на детски градини и ясли в града. Подобен проблем има и на детските площадки.  Кметът Йордан Йорданов даде за пример площадката по ул. „Самарско знаме“, където се е наложило да се правят ремонтни работи не поради гаранционни условия, а заради вандалски прояви. „Съвместно с полицията се опитваме максимално бързо и адекватно да реагираме на сигнали от такъв тип. Апелът ми към моите съграждани е да подават сигнали, да снимат, ако трябва, хората, които извършват такива вредни за обществото действия“, каза кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама