Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се понижава

07:00, 10 авг 16 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водните количества на почти всички наблюдавани реки в страната са около и под праговете за средни води. Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки в Дунавския басейн са от -4 см до +5 см.

Въз основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес и утре водните нива на реките ще се понижават или ще останат без съществени изменения.

Моделът за водосбора на  р. Янтра прогнозира за 10 и 11 август да бъде около и под средно многогодишната стойност. Днес и ут ре не се очакват съществени изменения на водните нива във водосбора. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира, че в долното течение на реката на 10, 11 и 12 август водните количества ще бъдат около и под средно многогодишната стойност. Днес и утре нивата във водосбора ще останат без съществени изменения. В периода 12-14.08 са възможни краткотрайни повишения във водосбора. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Нивото на р. Дунав в българския участък продължава да се понижава или е без съществени изменения. Прогнозата  за 11 август при Русе е за спадане с 8 cm, очаквано ниво - 215 cm

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама