240 жалби и сигнала на граждани провери Община Търговище

07:27, 10 авг 16 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
240 са постъпилите сигнали и жалби в общинската администрация в Търговище за първите шест месеца на 2016 година. Това съобщиха от Центъра за административно обслужване на гражданите в Общината.

51 от жалбите са за проблеми с проходимостта на пътища и улици, по които има нужда от ремонти, както и за незаконно строителство. 23 са за домашни животни, които са оставени без контрол и пречат на живеещите наоколо. Други 20 жалби са за нарушаване на обществения ред. Най- много са тези, за вдигане на шум. Оплакванията са, че се нарушава Наредбата за опазване на обществения ред. 

Няма жалби и сигнали за корупция в администрацията.

От всичките 103 сигнала за шестмесечието, 87 са получени на „горещата телефонна линия“ на Община Търговище.

Много често недоволството е продиктувано от разхождащите се безстопанствени кучета, неспазване на чистотата, незаконна амбулантна търговия, дупки по улиците, необходимост от пътни знаци и други случаи.

Сигналите  своевременно се проверяват, решават и с писмо се отговаря за предприетите действия. Проверките се осъществяват от компетентните за случая служители. Проблем е, че голяма част от гражданите не оставят координати за обратна връзка или подават лъжливи данни. По този начин не могат да бъдат уведомени за мерките по сигнала.  Показателен е случаят след получен сигнал в Общината за издаден акт на собственик на куче, жестоко нахапало жена в Стража. Наложената санкция е  в размер на 100 лв. по общинската Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на кучетата.

Гражданите могат да подават сигнали на „горещия телефон” - 0601/ 68 612  и на място в  Центъра за административно обслужване на Община Търговище, чието работно време е от 8.30 до 17 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама