Днес е кулминацията на честването на 70-годишнината на Морския клуб в Балчик

08:20, 10 авг 16 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционното масово плуване бе възстановено като традиция от "Морски клуб Балчик" в навечерието на 70-ата годишнина на спортното сдружение. 

15 плувци се включиха в инициативата на клуба да се плува между първа и втора буна в крайбрежната зона.

Разстоянието в едната посока бе преодоляно от най-малките плувци. Пръв сред тях бе Ясен Великов, а най-малък участник бе Невена Железова. Водещ сред големите бе яхтсменът Симеон Господинов, който бе пръв в преодоляването на разстоянието в двете посоки. 

Събитието бе водено от Мария Кардамова - дългогодишен учител по физическо възпитание и най-възрастен участник в плуването.

"След дълга пауза познатото от преди години масово плуване в Седмицата на морето се възстанови - една стара идея на "Морски клуб - Балчик", сподели на финала председателят Стоян Георгиев. Трябва все повече хора да участват в него и да плуват всеки ден, когато условията позволяват", допълни той.

Днес е кулминацията от отбелязването на 70-ата годишнина на клуба. В 18 часа пред паметника на Капитан Георги Радков ще бъдат отдадени военни почести от представителна част на Военноморските сили, водена от командира им контраадмирал Митко Петев. Той и кметът Николай Ангелов ще приветстват гостите на празника на сцена "Мистрал" по-късно. Музикално приветствие към балчиклии и участниците в Морския клуб ще поднесе Представителният оркестър на ВМС с диригент Мирослав Трифонов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама