Патриоти написаха учебник по Родинознание, ще е безплатен

08:27, 10 авг 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на август ще бъде отпечатан нов учебник по Родинознание, който състави директорът на Регионалния исторически музея в Добрич Костадин Костадинов. Той с подкрепата на   приятели - историци, филолози, етнографи, културолози, географи, написаха за пръв път от десетилетия насам класическия стар учебник по Родинознание.

Във Фейсбук профила си Костадинов написа: „Както бях обещал, учебникът по Родинознание, който подготвях, ще бъде готов за началото на новата учебна година. Следващата седмица влиза в печатницата и до края на август трябва да е отпечатан. В „българското“ училище няма да го допуснат, то е ясно, но поне да знам, че каквото мога да направя за нашите деца, съм го направил.“

Преди две години той, като родител, поде кампания срещу съдържанието на учебника по „Човекът и обществото” за трети клас. Но, резултат от това няма, независимо, че е имал срещи с трима министри. Затова Костадинов, заедно с приятели - историци, филолози, етнографи, културолози, географи, съставиха алтернативен Учебник по Родинознание. В интервю за Topnovini.bg преди време той заяви, че учебник е сборен - от 1 до 4 клас. 

Учебникът ще бъде издаден, благодарение на фондация "Българска памет" и д-р Милен Врабевски. Ще се разпространява безплатно.

Костадинов твърди, че в българското училище трябва да се засили най-вече образованието по история и литература в началната и основна степен. „Това са предмети, които са жизнено важни за националното възпитание. Те всъщност изграждат националното самосъзнание. Когато те се премахнат, националното самосъзнание също се премахва. Което означава, че българчетата, вместо да бъдат възпитавани в български дух, биват възпитавани да станат една аморфна маса, без национално самосъзнание, безмозъчна, дегенерирала, нихилистка и бъдеща емигрантска сган. Лесна за управление и манипулиране. Оскотяла и опростачена сган. Ето това искат да направят с нашите деца”, заяви Костадинов.

След като в профила си във фейсбук Костадинов съобщи, че учебникът е готов и предстои да бъде отпечатан, десетки хора поискаха да се сдобият с него. Семействата с повече деца поръчват по един учебник за всяко дете, тъй като считат, че е задължително „всяко дете има своя лична такава библия ...за да е на ясно с това... кой е? ...от къде идва ?....кой е неговият български корен?..............кои са предците му и образците .....на които дължи законната гордост да носи името българин?....за да могат да се ориентират в джунглата на фалшификациите .... кои примери да са обект за подражание ..... „ Интерес има и от българи, живеещи в чужбина.

Костадинов обясни, че учебникът е безплатен и ще се доставя по поръчка, след като желаещите изпратят данни за доставка, като те само ще трябва да платят разходите за доставка. Мнозина обаче настояват да бъде открита сметка, по която да се превеждат средства за придобиване на учебника, които в бъдеще да се използват за нов тираж.

Костадинов увери, че предстои учебникът да бъде качен в Интернет, откъдето всеки да може да го свали безплатно в електронен формат. Ще има и възможности за обновяване на информацията в сайта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама