Община Добричка подписва проект за превенция на социалното изключване

08:35, 10 авг 16 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от Община Добричка днес ще бъдат в Министерството на труда и социалната политика за подписване на договора за проект „Равен шанс за всички деца в община Добричка”.

По този начин ще бъде продължен проект, който бе финансиран от Световната банка.

Целта на новия проект е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата от община Добричка чрез инвестиции в ранното детско развитие, предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие. Те ще са насочени към деца до 7-годишна възраст от уязвими групи. Ще бъдат обхванати и бременни жени, новородени, както и сеца до 7-годишна възраст.

За проекта се предвижда безвъзмездна финансова помощ в размер на 588 078 лева.

Дейностите по проекта ще бъдат насочени към подкрепа на деца в ранна детска възраст и техните семейства за подобряване на достъпа до здравни грижи, формиране на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата, както и предотвратяването на случаи на изоставяне на деца и настаняването им в специализирани институции. Новият проект ще продължи предоставянето на услуги за ранно детско развитие, както и дейността на Общностния център в с.Стефаново. Там ще бъде създаден постоянен екип от ръководител, домакин и шофьор, ще се изгради и екип за предоставяне на услуги от психолог, социален работник, логопед, психиатър и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама