Откриха фотоизложба "И днес йощ Балканът… " в Казанлък

08:42, 10 авг 16 / Култура 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба от снимки участвали в националния фотоконкурс „И днес йощ Балканът…“, посветен на 60-годишнината от създаването на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, откриха в Художествената галерия в Казанлък снощи. В изложбата, която ще бъде отворена до 24-ти август,  участват 44 снимки на 20 автори.

Журито с председател Десислава Дикова, старши експерт в  Министерство на културата, определи първо място за творбата „Пазители“ на Веселин Бонев. Той получава награда от 600 лв. и златен медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ”.

Второто място с награда от 400 лв. и сребърен медал  е за творбата “ Скреж – 2″ на Калин Недков, а третото с награда от 200 лв. и бронзов медал се присъжда на Ирена Пейчева за творбата “ Залез – 2″. Присъдени са и две поощрителни награди от по 100 лева на Деян Косев за творбата „Битката“ и на Кольо Пейчев за творбата „На Шипка всичко е спокойно – 3“.

Дипломите на участниците в изложбата и наградите на призьорите ще бъдат връчени на 27 август на връх Шипка по време на официалните Шипченски тържества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама