Канят малки и пораснали деца на фестивала „Магията на куклите“

10:15, 10 авг 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петият международен фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ от 12 до 14 август. Фестивалът е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Съорганизатор е Арткъща „Куклите“. Тази година мотото е "Куклите - посланици за мир и приятелство между народите".

В детския център на открито „Хамбарите“ в „Камчия“ ще се съберат повече от 200 участници от България, Русия, Германия и други страни. Те ще се включат в разнообразни творилници: ателиета за кукли, поетична вечер, куклени спектакли, изложба на керамични кукли и др. Децата ще изработват кукли от дървени лъжици в цветовете на българския трибагреник, а също и фолклорни кукли по метода на Арткъща "Куклите". Едно от най-интересните занимания ще е майсторенето на кукли от хартия, а също и кукли – разделители за книги.

Специални гости на фестивала са поетесата и приложник Мария Донева, която ще има своя група за направа на кукли от плат, както и Калина Крачева, която ще майстори с децата руски традиционни кукли.

За първи път ще прозвучи и химнът на фестивала по текст на Михаил Белчев и музика на Хайгашод Агасян. Ще го изпълни младата певица Теодора Велчева.

"Обявили сме и пощенска кутия за приказки - децата, които искат да участват в конкурса за най-добра приказка по темата - мото на фестивала, могат да започват да пишат", прикани малките участници Жени Костадинова, артдиректор на фестивала.

Няма ограничение във възрастта за участниците – те трябва да се запишат предварително на тел. 0893 440 144. Ще има организиран транспорт от Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама