Румен Петков: Ген. Радев е на път да стане кандидатът за президент на левицата

11:01, 10 авг 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ген. Румен Радев е много силна кандидатура в чисто човешки и управленски план и той днес е нужното решение. Той е доброто решение за България и левицата е на път да го реализира. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Припомняме, че на заседанието си днес Министерски съвет освободи генерала от редиците на Българската армия.

По думите на Петков АБВ и БСП имат амбицията да намерят „силното, печелившото за България решение и сме по-близо от всякога“. Той припомни, че трябва да приключат законовите процедури за освобождаването на ген. Радев и да се мине чак тогава към финализиране на процеса.

На въпрос: „Да разбираме ли, че човекът на БСП и АБВ е ген. Румен Радев“, Петков отговори: „Без съмнение ген. Радев е доказан в професията си човек, почтен човек, към чийто морал никой не отравя упреци, несъмнен авторитет и патриот, който с цялостното си поведение показва, че националната сигурност е въпрос номер 1“.

Пеков отрече спекулациите за сделка между двете партии, според която лидерът на АБВ Георги Първанов няма да е общият кандидат, но ще определи кой да бъде.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама