В Словения хванаха български шофьор на пълен с непълнолетни мигранти камион

11:30, 10 авг 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На граничния пункт "Грушковйе" словенската полиция задържа седем непълнолетни мигранти от Афганистан. Те били превозвани в камион, управляван от 32-годишен български гражданин, съобщава македонското електронно издание "Локално".

Афганистанците са на възраст между 12 г. и 17 г. На българския водач обаче е обвинен за участие в незаконно преминаване на границата. Полицията в Марибор не разкрива самоличността на българина.

Темата за непълнолетни мигранти стана изключително актуална, след като омбудсманът Мая Манолова алармира във вторник, че за тези непридружени деца няма обособени места в бежанските центрове у нас, както трябва да бъде по закон. Манолова ще внесе в Народното събрание редица предложения, които ще имат за цел да подобрят достъпа на тези деца до здравеопазване и образование, както и тяхната сигурност.

Проверката на омбдусмана във всичките бежански центрове у нас показва, че от началото на 2016 г. до сега в България са влезли 2288 деца, а до края на годината ще бъдат над 4000 хиляди. Към момента на проверката в бежанските центрове е имало 143 непридружени деца, а броят постоянно им се мени, тъй като те стават жертва на трафик и нелегално биват извозвани извън страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама