Отпускат средства за подобряване на инфраструктурата в Сливен

11:46, 10 авг 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството одобри проект на договор с Община Сливен за реконструкция и изграждане на улично пространство в квартал „Промишлена зона“ и основен ремонт и рехабилитация на асфалтови настилки. За целта от бюджета на Министерството на икономиката на общината се предоставят 801 569 лв. по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

С финансираните дейности ще се облекчат и обезопасят движението на товарни и тежкотоварни автомобили и придвижването на пешеходци в промишлената зона на града, което значително подобрява нейната атрактивност за извършване на бизнес. Дейностите ще включват обновяване на асфалтови настилки, изграждане на тротоарни зони за движение на пешеходци, поставяне на пътна маркировка.

В промишлената зона се изпълнява инвестиционен проект „Разширение и модернизация на площадка „Лана“ на „Е. Миролио” ЕАД, сертифициран през 2014 г. по реда на ЗНИ. От инфраструктура ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната.

Средствата са били предоставени на Общината в края на 2015 г., но не са били усвоени в рамките на първоначално предвидения срок, поради което са възстановени към бюджета. С настоящото решение се одобрява повторното им предоставяне с цел успешно финализиране на процедурата по изграждане на елементите на общинската инфраструктура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама