Нинова призова Борисов да действа за "Белене", ако иска добри отношения с Русия

11:52, 10 авг 16 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сега е моментът от действията на Борисов, мнозинството и решенията на Цачева да се види наистина ли имат намерения да възстановят отношенията и диалога с Русия и да дадат тези правни гаранции, необходими за възобновяването на този диалог, или просто имитират, заради президентската кампания и печелене доверието на българите. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на специална пресконференция, предаде „Сега“

Тя съобщи, че БСП е внесла писмо за извънредно заседание на парламента, на което да се решат три неща - отпадане на ограниченията срещу Русия, заличаване на черния списък на руснаци и отмяна на решението за забрана за "Белене".

"Премиерът Бойко Борисов направи голям политически гаф и беше разобличен от руска страна за това", заяви още Нинова. Тя допълни, че след разговора си с руския президент Владимир Путин Борисов е обявил, че започва работа по възстановяването на всички енергийни проекти в България.

"Отговор от руска страна не закъсня и вчера президентът на Руската Федерация обяви – „да, сега виждаме и знаем, че българската страна иска да се върне към този проект, но понесохме загуби от отказа на европейците от „Южен поток” и намеренията им не ни стигат, трябват ни железобетонни гаранции с правен характер, а такива няма”. По късно и руският енергиен министър изрази позиция – „Русия не е получавала официални предложения от България за възобновяване на „Южен поток”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама