12 пожара гасиха шуменските огнеборци

12:08, 10 авг 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 12 сигнала за пожар са се отзовали пожарникарите от Шуменско за 24 часа, съобщиха от Областаната дирекция на МВР.

Посеви с 200 декара слънчоглед били спасени от противопожарни екипи след възникнал пожар в сухи треви в шуменското село Благово. Сигнал за пожара бил получен в 12:44 часа вчера. На място веднага е насочен екип. Поради силен вятър пожарът се развивал бързо и обхванал голяма площ. На помощ дошъл втори екип на районната служба в Шумен. Огънят, който се разпрострял на площ от 20 000 кв.м. е потушен. За гасенето му са ползвани 5 000 л. вода. Пожарът бил предизвикан от небрежност при боравене с открит огън.

В 15:11 часа бил получен сигнал за пожар в сухи треви и стърнище до язовира в село Ясенково. Поради силния вятър пожарът се разраснал много бързо и обхванал площ от 900 000 кв.м.  11 служители с три противопожарни автомобила са се включили в потушаване на огъня. Пожарът е загасен с 17 тона вода. Не са допуснати материални загуби.

Екипи на реагирали на сигнали за пожари в сухи треви в Смядово, в село Лятно, в землището на село Крива река, село Тъкач, землището на село Златна нива, жп спирката на село Велино, землището на кв. Мътница, на бул.”Ришки проход” в Шумен. Всички пожари са ликвидирани, не са нанесени материални загуби.

В 02:45 часа тази нощ е получен сигнал за пожар в лек автомобил Тойота “Ланд Крузер” с шуменска регистрация. В Каспичан е изпратен противопожарен автомобил, който при пристигането си заварил автомобила да гори. Пламъците стигнали до гаражи, които били близо до паркирания автомобил. Огънят засегнал захранващ електрически кабел на близка къща. Автомобилът, собственост на 52-годишен мъж, е унищожен. Засегнати са вратите на два гаража, както и задна седалка за лек автомобил Пежо.  За гасене на пожара са ползвани 3 800 л. вода и 300 л. пенол. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама