Колегите на съдията, пуснала турския шофьор, я защитиха

12:15, 10 авг 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдиите от окръжния съд в София защитиха колегата си съдия Недялка Николова, която пусна под „домашен арест“ турския шофьор Фарук Бекташ, блъснал двама мотористи, който след това избяга от правосъдието. Това става ясно от тяхно становище публикувано на сайта на съда.

Припомняме, че случаят доведе до протести на мотористи в София, като в момента се готви и национален протест. Прокуратурата също заяви, че според тях съдията по делото не е наложила правилната мярка на шофьора.

Магистратите категорично заявяват, че съдия Николова не се е укривала, след като се е установила липсата на Бекташ. Те обясняват, че съдийката е ползвала планиран отпуск и той няма нищо общо със случая.

„Ползването на отпуска по никакъв повод не е обвързано и не произтича от намерението й да се укрива, за да не попадне във фокуса на гражданското недоволство и интереса на медиите“, се казва в становището на магистратите.

По думите им съдия Николова, която работи в окръжния съд от над 10 години, се ползва с „нужния авторитет и уважение сред съдиите и служителите на съда, сред колегите от целия Софийски съдебен окръг“. Те акцентират на това, че на нея никога не са й били налагани дисциплинарни наказания, а също така в предходен период е била и наставник на младшите съдии в окръжния съд.

Магистратите изразяват и позциията си, че съдиите в Софийски окръжен съд са „доказани професионалисти, опитни и почтени колеги, които се ползват с уважението на магистратската общност“. Те също така моля да бъдат оставени да работят в спокойна атмосфера, за да „изпълнят основната функция, според Конституцията и закона – тази на арбитър“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама