Прибраха шуменец, нарушавал обществения ред и карал кола пиян

12:38, 10 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33-годишен шуменец е задържан след като пиян нарушавал обществения ред, а после се качил и да кара кола, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При извършена проверка около 00.05 часа тази нощ на ул.”Климент Охридски” до кръстовището с ул.”Цар Иван Александър” в Шумен за проверка е спрян водач на лек автомобил Фолксваген “Голф” с шуменска регистрация. А.М./33г./ от града е пробван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол, който отчел 2, 54 промила в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. 

Станало ясно, че малко преди това имал и друга проява. Около 22.45 часа бил получен сигнал чрез телефон 112 , че на пешеходната зона на бул.”Славянски” мъж нарушава обществения ред като крещи, употребява алкохол и чупи стъклени бутилки. На място бил пратен полицейски екип. Мъжът бил установен и бил отведен в полицейското управление за установяване на самоличност. Съставен му е акт за употреба на алкохол и за непристойни действия на обществено място, след което бил освободен.

По-малко след час от освобождаването му бил установен да шофира в нетрезво състояние и бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Вчера, малко преди 13 часа е получен сигнал чрез телефон 112 от водач на лек автомобил, който съобщил, че пътува по пътя между село Ивански и Шумен. Мъжът забелязал, че шофьор на товарен автомобил криволичил по пътя и създавал опасност за останалите участници в движението. Минути по-късно на пътен възел, известен като Бургаската детелина за проверка е спрян водач на влекач “Ивеко” с прикачено полуремерке, с румънска регистрация. Мъжът зад волана лъхал на алкохол. Дж.П./54г./ бил тестван с дрегер за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени били 2, 16 промила в издишания от водача въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест.

Започнати са бързи производства по двата случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама