Осъдиха косовар в Пловдив за държане на нелегален тютюн

12:45, 10 авг 16 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
50-годишният Латифи Л, гражданин на Република Косово, получи присъда от Районния съд в Пловдив за притежание на нелегален тютюн, съобщиха от Районна прокуратура-Пловдив.

Съдът е наложил наказание от 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, тъй като притежанието на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон  е престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 26 юли 2016 г. в района на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, на 133 км, в посока. София, в микробус, марка "Ивеко Дейли", управляван от Латифи Л. е държал акцизни стоки без бандерол – 32 кг. тютюн на стойност 5 696 лева.

Районна прокуратура-Пловдив е преценила, че моторното превозно средство е било средства за осъществяване и на административно нарушение по Закона за митниците, поради което микробусът е предаден на Агенция "Митници"-Пловдив. 

Присъдата е наложена след споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама