Училище в Каварна спечели финансиране на проект за модерни методи на обучение

12:49, 10 авг 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СОУ “Стефан Караджа“ в Каварна спечели финансиране на стойност 8 895 лева за проект „Учим, творим и се забавляваме“. Той се осъществява по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ - модул „Подкрепа на целодневно обучение“, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Главнате цел е осигуряване на съвременна образователна среда за подрастващите, както и прилагане на нови методи и стратегии за обучение. Със средствата от проекта ще бъдат оборудвани помещения с подходящи мебели, книги, игри, аудио и визуални продукти за отдих и занимания по интереси.

Заниманията са предвидени за учениците от началния етап на образованието. Те са съобразени с изискванията на съвременното модерно европейско училище.

Проектът предвижда учениците да се включат в целодневно обучение с полуинтернатни групи,което ще даде възможност за повишаване качеството на образователно-възпитателен процес. Ще бъде изготвен график по който всички ученици да ползват новото оборудване в помещенията. Тематичното разпределение ще бъде разнообразно и съобразно с изискванията на целодневното обучение -наука, изкуства, спорт, образователни и занимателни игри.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама