Специален приз от феновете за първия голмайстор за "Дунав" след завръщането в елита

13:32, 10 авг 16 / Спорт 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Феновете на "Дунав" спазиха стара своя традиция – да подаряват символичен подарък на първия играч на "драконите", който порази противниковата мрежа за сезона.

Това отново бе Юлиан Ненов, който откри головата сметка на отбора в двубоя в Бургас срещу "Нефтохимик", спечелен от дунавци с 2:1.

Играчът на русенци беше поласкан от наградата, но заяви, че тя е не само за него, а и за целия отбор и се надява това да бъде предвестник на още един много успешен за "драконите" сезон.

Младежкият национал има основания за такива аналогии, тъй като той взима приза за втора поредна година, отчитат феновете. През миналата отново Ненов заби първото попадение за "Дунав" за сезона, като то отново беше при гостуване и то отново на отбор с титулярни зелени екипи в лицето на втория отбор на "Лудогорец". Мачът тогава завърши също при победа на дунавци с един гол разлика – 3:2. Победата в този мач се оказа първата в превърналия се в последствие исторически сезон, прекратил 25-гогодишното изгнание на отбора по долните дивизии на българския футбол.

Може ли дебютният гол на Юлиан Ненов да се окаже предвестник на нов невероятен сезон за "драконите"? Това предстои да видим, но със сигурност мисли в такава посока биха влезли в унисон с официалното мото на отбора за сезон 2016/2017 – "мечтай смело". В този смисъл е и пожеланието на представителите на феновете през следващия сезон Юли Ненов отново да отбележи дебютния гол за отбора, но този път срещу някой съперник в евротурнирите.

Ако се спази традицията, то трябва да се очаква "Дунав" да спечели тази среща, отчитат още феновете. Досега във всички сезони на съществуване на приза за първи голмайстор, при отбелязване на първия гол за сезона далеч от Русе, "Дунав" винаги е печелил следващия домакински мач, при това го прави убедително.

Поради това, феновете се надяват магията на първия гол за сезона извън Русе да проработи и в "Първа лига", при това извън крепостта на Градския стадион.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама