Десетокласник от Шумен е първият българин финалист на световно първенство по авиомоделизъм

14:33, 10 авг 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетокласник  от Шумен е първият българин, достигнал до финал на световно първенство по авиомоделизъм.

Ивайло Димитров  е само на 16 години, но последните десет от тях е посветил на страстта си към летенето. Той е член на клуба по авиомоделизъм към комплекса, а треньор на младежа е Валентин Вълчев.

Ивайло казва, че любимият му спорт изглежда като забавно хоби, но всъщност изисква много големи познания и изключителни умения, които се изграждат с труд, воля и постоянство. Личното постижение на младия ни съгражданинкласира националния отбор на България на трето място във финалите на Световния шампионат за радиоуправляеми модели, който се проведе на 5 август 2016 г. в гр. Випава, Словения. В заключителната фаза на турнира ИвайлоДимитров остава шести в класирането, защото лошите метеорологични условия го принуждават да приземи по-рано самолета си, за да не бъде дисквалифициран. До настоящия момент  това е най-доброто представяне на българин в тази спортна дисциплина.

Младият състезател изказа благодарност лично на кмета Любомир Христов за финансовата подкрепаот страна на община Шумен, съобщиха от пресцентъра на кметството.

От своя страна градоначалникът благодари на Ивайло за това, че достойно представя Шумен и България пред света и го увери, че и занапред може да разчита на пълното съдействие на общината за бъдещи още по-високи постижения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама