83-годишна плевенчанка се прости с 8 000 лв. след телефонна измама

14:44, 10 авг 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
83-годишна плевенчанка, подмамени от ало-измамници, е изтеглила 8 000 лв. от банковата си сметка. Това съобщи пресцентърът на полицията.. На 9 август в 15:30 часа жената отишла във Второ РУ- Плевен, като заявила, че на домашния си телефон е получила обаждане от инспектор от криминална полиция.

Той съобщил, че измамници се опитват да изтеглят парите от банковата й сметка. За това  тя трябвало да ги изтегли, за да можели полицаите да примамят престъпниците.

Жената изтеглила сумата от 8 000 лева. При излизане от банката установила, че батерията на мобилния й телефон е изтощена. Прибрала се и включила телефона да се зарежда, при което веднага получила обаждане от същия мъж, който се представял за полицай.

Казал, че ще изпрати човек от полицията, облечен с червена тениска, на когото да предаде парите през балкона на апартамента си, за да не се усъмнят измамниците. Възрастната жена изхвърлила в бял найлонов плик парите през терасата.

По описанието на жената мъжът бил на видима възраст около 25 години, висок около 180 см., снажен, с едро телосложение, с кестенява къса коса.

Преди да се оттегли, телефонният измамник даже благодарил на жената за съдействието.

Обещал до половин час той лично да дойде да й върне парите, които описвали в момента. По случая продължава работа служител при Второ РУ – Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама