Строят дюнерджийница на място за църква в Шумен

15:06, 10 авг 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На мястото в квартал “Тракия”, което е определено за строителство на трети православен храм в Шумен в момента се изгражда павилион да продажба на дюнери. Този факт възмути част от живеещите в квартала и пред Topnovini.bg те коментираха, че това не е редно. Някои от недоволните си спомниха, че идеята за църквата “Св. Райко Шуменски” датира от повече от две десетилетия. Преди десет години местният парламент в Шумен определя парцел за строителството на храма в градинката до сегашния магазин “Булмаг” и започна кампания по набиране на средства. Даренията обаче се оказват нищожно малко. Преди пет години Общинският съвет заделя 30 хил. лева от местната хазна за строителството на църквата. Половината сумата превежда, а остатъкът трябваше да даде след започването на строежа.

Пред репортера на Topnovini.bg мъжете, които изграждаха дюнерджийницата отказаха да се представят. Потвърдиха единствено, че там ще се приготвят и продават дюнери.

Освен недоволните от изграждащата се закусвалня обаче имаше и хора, които бяха категорични, че не се интересуват нито от дюнери, нито от църквата.

Парцелът за бъдещата църква е собственост на храма “Свети Три Светители” в Шумен. Настоятелят му отец Красимир потвърди, че част от мястото е дадено под наем, но за това е получено разрешение. “Откъде няма значение. Парцелът е наш и ако решим ще го дадем целият под наем. Не желая да коментирам повече”, категоричен бе духовникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама