Жители на Кубрат получиха книга за града и плоча на Лили Иванова

16:15, 10 авг 16 25 509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на Кубрат получиха днес книгата „Град Кубрат“ с автор Борис Илиев и плочи с песента на Лили Иванова „Моят град”, съобщи заместник-кметът Нина Цонева.

Плочите и книгите се раздаваха безплатно на всеки, преминаващ покрай сградата на общината. За кратко време са раздадени десетки книги и плочи. Дарителската акция ще продължи следващата сряда, когато е пазарният ден на града и потокът от хора е по-голям, уточни Цонева.

Тя добави, че кампанията на община Кубрат е подета  по идея на директора на Дирекция „Култура” Стоян Черников, който  намерил залежалите издания и плочи в склад на читалището . От общинската администрация решили, че ще е добре всеки жител на града да се запознае с историята на своя роден град, както и с песента за него.

Книгата, посветена на лудогорското градче е издадена през 1999 г. Издатели са Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ и Община Кубрат. В близо 300 страници авторът описва възникването на селището, развитието му в исторически и културен аспект, периода през войните, социализма и първите стъпки на демократичния преход. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама