Трета номинация за Почетен гражданин постъпи в Община Добрич

16:50, 10 авг 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трето предложение за удостояване със званието Почетен гражданин на Добрич за 2016 година е постъпило в Общината, съобщиха оттам.

То е направено от Борис Спасов. То предлага със званието да бъде удостоена Улвия Бекирова /Уляна Русева/, работила изключително ревностно за осъзнаване и създаване на потребности и навици за съвременното битово устройване на населението от малцинствените етнически групи.

Първите две номинации бяха за Александър Александров – главен художествен ръководител и хореограф на ФТА „Добротица” и танцова студия „Добрич” и за доц. д-р Ташо Ташев.

Крайният срок за приемане на предложения е 31 август. Решението за присъждането ще бъде взето на сесия през септември.

Със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се удостояват личности, чиято съзнателна дейност представлява изключителен и траен принос в обществено-политическия, стопанския, социалния и културния живот на града. Званието се присъжда на специална церемония на 25 септември - Деня на град Добрич, и включва връчване на художествена пластика - уникат, диплом и плакет на герба на Добрич. Удостоените със званието "Почетен гражданин на град Добрич" се вписват в Почетната книга на града. За първи път то е присъдено през 1940 г.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама