ГЕРБ може и да загуби вота, след като не е с нас, смята реформатор

16:50, 10 авг 16 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ могат и да загубят изборите, след като отхвърлиха предложението ни от май месец за общ кандидат на партиите от мнозинството - Реформаторския блок, “Патриотичния фронт” и ГЕРБ, каза днес депутатът от ДБГ Димитър Делчев.

“Стигне ли се до балотаж на президентските избори нищо не е ясно, а за да спечели кандидат още на първия тур трябва да има над 1 млн. и 500 хил. гласа - цел непостижима за никоя партия в момента. Затова още преди няколко месеца предложихме да има общ кандидат на мнозинството, предвид очертаващата се лява коалиция. Целта ни беше гарантиране на евроатлантическата посока на страната и отхвърлянето с лекота на това предложение не беше правилно”, заяви Делчев и добави, че “в момента е вече късно за подобна стъпка”.

“Единственото легитимно решение в Реформаторския блок е самостоятелно явяване на изборите с единен кандидат”, каза още Делчев.

Според думите му проучването сред структурите на ДБГ показва, че има четирима фаворити сред номинираните 7 кандидата на РБ, които според хората притежават сила и интелект, необходими в сложната международна обстановка. Структурите категорично отказват да работят за един от останалите трима номинирани, тъй като не смятат, че изповядва ценностите важни за бъдещия президент и повече разделя, вместо да обединява РБ, допълни Делчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама