12 новородени загинаха при пожар в болница в Багдад

16:58, 10 авг 16 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малко 12 новоредени бебета са загинали при пожар в болница в иракската столица Багдад, съобщава АФП, като се позовава на информация на здравните власти в страната.

Само 7 пеленачета са били спасени от огнената стихия и преместени в друго лечебно заведение в града, каза Ясем Латиф ал Хиджами, представител на иракските здравни служби.

Огънят е избухнал през нощта в родилното отделение.

По-рано днес говорителят на министерството на здравеопазването Ахмед ал-Рудейни информира, че пожарът в болница „Ярмук“, намираща се в западната част на града, е тръгнал от повреда в електричеството. Той допълни, че други три бебета се лекуват от задушаване с дим.

По думите на Рудейни 29 души, намиращи се в отделението, са пострадали и в момента се лекуват в друго болници в Багдад.

Службите за сигурност са отцепили периметъра, докато съдебномедицинските екипи проверяват изпепеленото помещение.

Десетки разгневени роднини на жертвите и пострадалите са се събрали пред сградата в очакване на повече информация за инцидента, пише още АФП.

Счита се, че качеството в много от обществените болници в Багдад е лошо. Поради тази причина редица иракчани търсят частни здравни грижи.

Липсата на качествени публични услуги, медицинско обслужване, вода и електричество, провокира гнева на много иракчани и предизвика серия от протести през миналото лято.

„Болницата е много стара и не притежава противопожарно оборудване“, призна Хиджами.

Властите бяха остро критикувани за работата си миналия месец, когато при самоубийствен атентат в оживен район на Багдад бяха убити над 320 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама