Щракнаха белезниците на група крадци, обирали ежедневно туристи в Слънчев бряг

17:08, 10 авг 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от четирима мъже, извършваща ежедневни кражби на вещи и парични суми от плажната ивица на Слънчев бряг, бе неутрализирана след акция на полицията в Несебър, съобщиха от МВР.

Задържани са криминално проявените В. К., 28-годишен от Бяла черква, 31-годишният М. М. от Бяла черква, 29-годишният Т. Т. от Павликени и 32-годишният К. К. от Бяла черква, които от началото на месец юли отседнали на квартира в Свети Влас и ежедневно извършвали кражби на вещи и парични суми, собственост на летовници, оставяли багажа си без надзор на плажната ивица основно в Слънчев бряг. Откраднатите вещи /мобилни телефони, таблети, ръчни часовници, слънчеви очила, лаптопи и др./ продавали впоследствие в Левски, Павликени и Варна.

За придвижването си мъжете използвали лек автомобил „Мерцедес 124”, с великотърновска регистрация, собственост на 56-годишен мъж от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от В. К., М. М., Т. Т. и К. К жилище, като са намерени и иззети множество от откраднатите вещи /дамски чанти, лични документи, мобилни телефони, лаптопи, таблети, парични средства, портфейли, маркови слънчеви очила и др./

Съвместно с отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас е извършено претърсване в домовете на 31-годишния Й. Б. от Левски, 51-годишния Т. Р. от Павликени и 35-годишния Н. К. от Варна, като са намерени и иззети множество вещи - предмет на кражби, осъществени в Слънчев бряг / 48 мобилни телефони „Айфон”, 10 мобилни телефони „Самсунг” и „HTJ”, 6 други мобилни телефони, 11 таблети, 3 лаптопи, 5 маркови ръчни часовници, 18 маркови слънчеви очила, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, калъфи за слънчеви очила, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти/.

Констатирано е, че групата действала от началото на месец юли до 7 август тази година, като набелязвали жертвите и оставеното им без надзор лично имущество след кратко наблюдение. Обикновено извършвали кражбите, докато плажуващите влизали в морето.

В качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за кражба / на раница, съдържаща два мобилни телефона и слънчеви очила, осъществена в условията на повторност в немаловажен случай/ е привлечен 31-годишният М. М. от Бяла черква, на когото е наложена на мярка за неотклонение „задържане под стража за срок от 72 часа”. Същият е приведен в бургаския затвор. Спрямо него и останалите трима – В. К., Т. Т. И К. К. е образувано и бързо полицейско производство за това, че от плажната ивица на Слънчев бряг, след предварителен сговор в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършители, чрез използване на моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор, от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Работата по документиране престъпната дейност на лицата  продължава от служители на РУ Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама