Набират персонал по социални проекти в Добрич

19:16, 10 авг 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази седмица започва подборът на персонал в звеното за услуги в домашна среда по проект „Подкрепи ме“ за осигуряване на социален асистент и домашен помощник, съобщи зам.-кметът д-р Емилия Баева. Основното звено ще включва социален работник, специалист „социални дейности“, медицинска сестра и психолог. След това ще започне наемането на самия персонал, който ще осигурява тези услуги и подбора на потребителите.

Община Добрич работи по проект "Подкрепи ме" по процедура "Независим живот". Общата стойност на проекта възлиза на 500 000 лева, продължителността му е 21 месеца, а срокът на предоставяне на почасови социални услуги - 18 месеца. В рамките на проекта ще се предоставят интегрирани услуги, включващи дейности за лична помощ, социална подкрепа и социално включване, комунално- битови дейности, медицинска и психологическа подкрепа.

Започва и подборът на персонала за услугите, които ще се оказват в Общностния център. От началото на август Община Добрич започна работа по проект ”За равен шанс на децата“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Финансирането му е в размер на 658 200,00 лв. С проекта Общината ще допълни и подкрепи дейността на успешно предоставяните услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства, който до 31 декември 2015 година бе финансиран по проект "Социално включване" на Министерството на труда и социалната политика. Неговата цел е подкрепа на деца и семейства от рискови групи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама