Близо 100 рокери протестираха пред съда в Русе (снимки)

20:08, 10 авг 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 100 рокери протестираха пред Съдебната палата в Русе тази вечер.

В събитието се включиха клубовете "The Thunders MC", "Lowlanders MC" и "Дунавски братя MCC", като не липсваха и свободни мотористи, които с действията си демонстрираха съпричастност с Националния протест пред сградите на местните съдилища, организиран в различни градове на страната.



Той е срещу съдебно решение, в следствие което турски шофьор, който е убил на пътя семейство мотористи успява да избяга в Турция и не получава адекватна присъда.

Турският гастарбайтер Фарух Бекташ, който живее в Германия, уби Бойко и Таня Бойкови на 24 юли край Драгоман, след като навлязъл в насрещното с „Мерцедес“-а си. Семейството пътувало за Австрия, за да види внучето си.

Съдията от Софийския окръжен съд Недялка Николова пусна 60-годишния шофьор под домашен арест с мотива, че няма риск той да се укрие. Само 3 дни след като напусна килията си обаче, Бекташ избяга от страната и е обявен за общодържавно издирване.



"Настояваме за оставката на съдия Николова и справедливост за нарушителите. Приканваме също всички шофьори да се съобразяват и с останалите участници в движението", отбеляза секретарят на "The Thunders MC" Милен Боев.



Протестиращите припомниха още, че преди две години един от лидерите на русенския „The Thunders MC” Ивайло Андреев загина при подобни обстоятелства. Той намери смъртта си на пътя Русе - Велико Търново в опит да избегне сблъсък с турски ТИР, изпреварващ на завой. Случаят предизвика множество протести в България тогава, като под егидата на мото клубовете в цялата страна се блокираха възлови пътища, с настояване за спиране на движението на ТИР-ове по основните пътни артерии през почивните дни.



След като се събраха с моторите си на паркинга до Съдебната палата, протестиращите излязоха на площада и наредиха каските си, както и портрети на загиналия си мото брат Ивайло на стъпалата пред сградата на Темида в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама