С рев на мотори бургаските рокери се вдигнаха на протест заради турчина, убил семейство мотористи (снимки)

20:25, 10 авг 16 / Любопитно 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 150 рокери от Бургас излязоха на протест около Съдебната палата в града, за да изразят възмущението си от ниската ефективност на съдебната система. Поводът, който ги вдигна на крак, е смъртта на семейството мотористи, които бяха убити от турския шофьор Фарук Бекташ, както и заради решението на съдия Недялка Николова от софийския съд да го пусне под домашен арест, а впоследствие той изчезна.

Протестът започна с форсиране на моторите, което продължи около една минута.

Присъстващите бяха категорични, че протестът им в никакъв случай не е политически, дошли са да изразят съпричастност. Според тях всичко това е едно беззаконие, което продължава да цари в цялата държава.

„Не може човек, причинил смъртта на двама, да го пуснеш под домашен арест с презумпцията, че той няма да се укрие. Трябва да се сложи началото на някаква промяна, защото всеки един, който причини нещо подобно, да си носи отговорността и да знае, че където и да отиде, ще го настигне дългата ръка на закона“, заяви един от протестиращите.

Мотористите са убедени, че е било съвсем ясно, че турският гражданин ще избяга и че някой му е помогнал да го стори. Според тях е невъзможно сам да го е направил. Всичко е било подготвено.

Протестиращите се обединиха около факта, че честта и достойнството на един български съдия означава просто да си подаде оставката и да се махне завинаги от съдебната система. Те призоваха съдия Недялка Николова да направи точно това.

На протеста присъстваше и рок певицата Милена Славова. Тя заяви, че се обявява срещу това, което се случва в страната. По нейните думи, толкова е очевидно, че някои си купуват свободата, купуват си това как да избягат от нещо ужасно, което са причинили.

„Едните искат свободата си и не им пука, че са причинили смъртта на двама човека и бягат от отговорност, другите пък срещу някой лев си затварят очите. Това е просто отвратително“, каза Милена Славова. Тя е на мнение, че съдебната система трябва да пази народа, а в същото време самата система е червива.

Много от рокерите носеха трибагреници, с които покриваха моторите си. До превозните си средства пък те запалиха свещи в памет на техните загинали колеги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама