Подготвят трансграничен маратон със старт-финал в Крапец

08:03, 11 авг 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Клуб „Зелена стъпка“ от Разград подготвя първия по рода си в  Добруджа трансграничен маратон Via Pontica, който ще се състои на 4 септември, съобщават от община Шабла. Той ще се движи предимно по черни пътища, успоредно на черноморското крайбрежие и ще проследи част пътя на прелетните птици, които не признават граници.

Стартът е обявен за 8 часа сутринта в неделния ден, от плажа северно от село Крапец. Дистанциите са три – 13, 21 и 42 километра, като само най-дългата предвижда пресичане (двукратно) на държавната граница при специална процедура. За децата ще има кратко трасе, от 2 километра. Маратонската дистанция преминава през две населени места на територията на Румъния – Вама Веке и 2 май. На старт/финала ще бъде организиран палатков лагер за участниците и техните придружители. Организаторите обещават много музика и настроение, осигурени са подкрепителни пунктове и медицинска помощ, а записването ще продължава да тече до самия ден на маратона.

Клуб „Зелена стъпка“ е изграден на основа популяризирането на здравословния начин на живот и приключенския спорт. От годината на основаването му (2014-та) членовете на клуба провеждат десетки паркови бягания, вечерни градски бягания и такива сред природата, организират Великденски крос, Лудогорски полумаратон и колоездене и полумаратон “Камчийски пясъци” по плажната ивица около устието на река Камчия. Клубът е учредител и на други инициативи, насочени към здравословния и активен начин на живот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама