Търговци оосвобождават двата паркинга около кооперативния пазар в Плевен

08:33, 11 авг 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двата паркинга до кооперативния пазар в Плевен днес трябва да бъдат освободени от търговците, за да се използват по предназначение. Това разпореди кметът на Плевен Георг Спартански. Досега терените бяха заети от нерегламентирани амбулантни търговци. В същото време в района липсата на паркоместа е особено остра. „Без правно основание общинската фирма, която стопанисва пазарите, продължава да получава доходи от частни лица, които не знам имат ли разрешителни за търговска дейност.

Съвременната визия на Плевен изключва продажба и стоки върху асфалти, тротоари, зелени площи, заяви Спартански. Той посочи, че на плевенчани трябва да се даде нормална възможност да се придвижват по тротоарите.

Двата въпросни терена са определени за ползване като паркинги. По думите на кмета както всички останали търговци и тези могат да наемат маси и помещения на закрито в пазара.

Районът около кооперативния пазар в града от години се ползва за амбулантна търговия с килими, пердета и тютюн, а предимно мургавите продавачи плашеха досегашните кметове с протести и стачки.

„Нека не ми се поставят ултиматуми да спазвам досегашното статукво и да не ме плашат със стачки пред общината, защото не можем да толерираме административни нарушения“, декларира Спартански. По-рано то разпореди и да не се издават разрешения за търговия със селскостопански стоки по улиците от камиони или направо на земята и тази година в града не се виждат камари дини и пъпеши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама