Нови антитерористични мерки в Германия

11:19, 11 авг 16 / Свят 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В четвъртък германският вътрешен министър Томас де Мезиер ще обяви новите антитерористични мерки в страната. Това става след петте нападения в страната през юли, при които загихана 15 души.

Очаква се предложените от Де Мезиер идеи да минат през текущата парламентарна сесия, което означава, че те мога да влязат в сила преди парламентарните избори през есента на 2017 г., съобщава в. „Кьолнер Щат-Анцайгер“.

Мерките са насочени предимно срещу имигрантите от мюсюлманските страни. По-бързи и безпроблемни депортации на чужденци от Германия, включително с мотив "заплаха за обществената сигурност" предвиждат новите антирерористични мерки.

В сряда Томас де Мезиер обясни, че по-добрата координация между силите на реда на федерално и провинциално ниво не е достатъчна. "Ясно ни е, че само репресивните действия на полицията и агенциите за сигурност не могат да попречат на отделни хора да се радикализират и да извършват терористични актове", каза германският вътрешен министър.

Според германски медии Де Мезиер предлага ускоряване на депортацията на получилите отказ за политическо убежище, както и частична отмяна на принципа за поверителност между лекари и пациенти.

Междувременно министрите на германските провинции, в които управлява Християндемократическият съюз на Ангела Меркел, както и Бавария, са подготвили декларация с 27 предложения към канцлерството. Те настояват за назначаване на нови 15 000 полицаи, по-интензивно видеонаблюдение на обществени места и забрана на бурките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама