20 пожара за денонощие в Шуменско

11:32, 11 авг 16 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 пожара са гасили служителите на РД “Пожарна безопасност и защита на населението” – Шумен само за последните 24 часа, информираха от Областната дирекция на МВР.

В 00:03 часа тази нощ е получен сигнал за пожар в село Могила. На ул.”Вапцаров” в селото е изпратен противопожарен екип от Шумен. На място било установено, че се е запалила купа сено в двора на 67-годишния С.С.. Екипът потушил пламъците с 6 000 л. вода. Изгорели са 2тона фураж. Къщата е спасена от опожаряване.

Причината за възникване на пожара е в процес на установяване.

В 12.41 часа бил получен сигнал за пожар между селата Живково и Иглика. Пристигналият на място противопожарен екип установил, че са се запалили борови игли. Пламъците са погасени с 4 000 л. вода. Не е допуснато разпространение на огъня. В пожара няма материални загуби.

През изминалото денонощие противопожарните екипи са погасили пожари в сухи треви на ул.”Акация” и на ул.”Марица” в Шумен, край село Салманово, в кв.”Дивдядово”, до село Кочово,  по пътя от село Златар към село Суха река, в село Памукчи, във вилната зона на Каспичан, в село Зайчино ореше, близо до жп линията край село Златна нива, стърнище в местността “Кенивира” край Върбица и в Смядово, където гасенето на пламъците се е осъществило с тупалки. Екипите на пожарната са реагирали и са погасили два пожара , възникнали край жп спирката в село Велино. Пожарите са били на обща площ от 46 690 кв.м., като за  потушаването им използвани над 53 тона вода. Всички са без материални загуби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама