Автоджамбазите Чавдар Омайски и Димитър Георгиев остават в ареста

11:37, 11 авг 16 25 904 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на автоджамбазите Чавдар (Чочо) Омайски и Димитър Георгиев – Митко Горнобанския. Двамата известни столични крадци на автомобили бяха арестувани миналата седмица, докато опитвали да отмъкнат „Опел“ в столичния квартал „Лагера”.

Чочо Омайски е сочен за един от лидерите на крадците на автомобили у нас. Срещу него е повдигнато обвинение и за причиняване на телесна повреда на полицай.

След като съдът обяви решението си, един от адвокатите на обвиняемите се скара на съдиите, че са си написали решението преди да чуят какво имат да им кажат клиентите му. „Това никак не е добре“, скара им се адвокатът. В събота Софийският районен съд остави двамата автокрадци в ареста.

СГС счете, че постановената на първа инстанция мярка е адекватна, предвид високата обществена опасност на извършените престъпления, опасността обвиняемите да се укрият и да извършат други такива.

Съдът взе под внимание също така, че подсъдимият Омайски е ударил полицейски служител, след това е избягал и е оказал съпротива.

Двамата обвиняеми настояха по време на заседанието за по-лека мярка. Чавдар Омайски дори представи писмени доказателства за влошено здравословно състояние, датиращо от 2012 година. Той настоя пред съда, че не може да стои в затворено пространство.

Съдът не уважи тяхната жалба за по-лека мярка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама