Проверката на ИВСС не е установила нарушения в Софийски градски съд по делото срещу Сарафов

12:12, 11 авг 16 / Политика 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Софийски градски съд (СГС) не са допуснати нарушения по образуването, разпределението и движението на гражданско дело, касаещо граждански иск, подаден от служител на ГДБОП срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Това е основната констатация в становището на Любомир Крумов, инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), съобщиха от пресцентъра на СГС.

Проверката на ИВСС бе извършена след сигнал от председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов във връзка с разпространеното на 30.05.2016 г. от пресцентъра на Върховна касационна прокуратура (ВКП) лично становище на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов, в което той заявява, че има „лоша организация при администрирането на делата в съда, или очевидна и явна недобросъвестност при изпълнение на служебните задължения“.

Проверката на ИВСС установи, че твърденията на Сарафов са абсолютно неверни – достъп до делото не е искан и не е предоставян, то е образувано съобразно разпоредбите на Правилника за администрацията на съдилищата, разпределението е извършено в съответствие с приетата от ВСС Единна методика за разпределение на делата, след което е докладвано незабавно на определения съдия, който също е действал по закон. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама