Шестима са задържани в пловдивския арест за наркотици

12:40, 11 авг 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шестима мъже са задържани в пловдивския арест за притежание на наркотици, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Двама 28-годишни мъже са били задържани след сделка с амфетамин около 20.30 часа във вторник, когато криминалисти на Пето РУ проверили лек автомобил “Ауди”, паркиран на бул. “Цариградско шосе”.

При вида на униформените Д.М. от Асеновград, който бил в колата, направил опит да се освободи от плик с бяло прахообразно вещество. Установено било, че става дума за амфетамин, закупен минути преди това от намиращия се наблизо М.Х. от Пловдив. При последвало претърсване в автомобила и личен обиск на двамата общо са иззети 30,398 грама от наркотика, 0,34 грама марихуана, гриндер, над 400 лева и мобилни телефони. По случая са образувани досъдебни производства уведомена е Районна прокуратура – Пловдив. Пак във вторник други четирима мъже попаднали в полицейския арест за притежание на наркотици. В Шесто РУ са образувани бързи производства срещу пловдивчаните С.Д. на 29 години и криминално проявения Р.М. на 23 години.

Около 13.30 часа по-възрастният бил засечен на ул. “Ландос” да носи 0,229 грама марихуана, а четири часа по-късно по-младият бил заловен на бул. “Източен” с пакетче синтетичен канабиноид.

Същия ден на Сахат тепе служители на Второ РУ установили, че 22-годишният А.Д. от града притежава 0,317 грама марихуана. Междувременно в 14 часа екип на районното управление реагирал на сигнал, че гост на хотел в областния град буйства и се държи агресивно към персонала. На място служителите установили самоличността му – 41-годишен чужд гражданин, който бил във видимо неадекватно състояние. При претърсване в хотелската стая на мъжа били открити и иззети 0,467 грама екстази. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама