Обвиниха бивш военен от Стара Загора за закана за убийство

13:48, 11 авг 16 25 693 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бивш военен остава за постоянно в ареста заради закана за убийство и незаконно държане на боеприпаси, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.  

По искане на Районна прокуратура Стара Загора съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Неделчо Неделчев, на 64 г. от  Стара Загора, привлечен като обвиняем за това, че се заканил с убийство на другиго и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144,ал.3 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. Той е обвинен и затова, че през периода от 2010 г. до 4 август 2016 г. в село Сливито, община  Мъглиж и в Стара Загора, държал огнестрелно оръжие и боеприпаси – 1 брой ловна пушка с оптика и 303 броя патрони различен калибър, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339 ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу Неделчев досъдебно производство е установено, че на 4 август т.г. в Стара Загора се е заканил с убийство по отношение на своя позната - 47-годишна жена, като заявил, че ще я застреля в главата. Жената знаела, че Неделчев притежава оръжие и предвид влошените им отношения подала сигнал в полицията.

При извършените претърсване и изземване в недвижимите имоти на обвиняемия били намерени и иззети оръжие и боеприпаси.

На 8 август 2016 г. Неделчо Неделчев е бил привлечен като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор  задържан за 72 часа.

Той е неосъждан към настоящия момент. При извършена служебна проверка е установено, че има още едно висящо досъдебно производство, пак за закана за убийство.

Решениетона съда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд Стара Загора.

Припомняме, че Неделчо Неделчев бе кандидат за кмет на Стара Загора на миналогодишните местни избори от Българска социалдемократическа партия. Той получи 1.26% от гласовете на старозагорци.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама