С две детски площадки се сдобива пловдивският район "Северен"

14:22, 11 авг 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С две детски площадки за игра се сдобива пловдивският район "Северен" в двора на ДГ "Славей", съобщиха от районната администрация. направиха днес кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и директорът на детското заведение Любка Биволарска.

На официалната първа копка днес стана ясно, че двете нови пространства ще бъдат изградени и сертифицирани, благодарение на съфинансиране от Община Пловдив в размер на 70%, а детската градина участва с 30% от стойността на ремонтните дейности.

Със сумата от 9 600 лв. фирмата изпълнител ще извърши следните ремонни дейности в двора на ДГ "Славей". Ще бъдат демонтирани старите и амортизирани съоръжения, ще бъде заравнен и обработван терена. Изградени ще бъдат бетонни площадки с ударопоглъщаща настилка. Монтиране на нови съоръжения за игра, ще бъдат подходящи за деца от 3 до 6 годишна възраст.

Със средства от бюджета на детското заведение, както и с дарения от родителите ще бъде положена ударопоглъщаща настилка и пред входа на градината.

"Децата заслужават да се забавляват на нови, съвременни и безопасни площадки, а до началото на новата учебна година това ще е факт", кметът на района Ральо Ралев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама